Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2023 19:59 - Пречиствателни станции заменят септичните ями по селата
Автор: preschistvatelni Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
2



 
image
В повечето български села липсва канализация и все още домовете ползват септични ями за отпадъчните води на домакинството. Много хора не са запознати с малките пречиствателни станции, а голяма част  от тях  в по-бедните райони на страната, не могат да си позволят това съвременно съоръжение.

Какво всъщност представлява малката домашна пречиствателна станция за отпадъчни води?

Всички знаем, че от канализацията мръсните води в големите градове се вливат в огромни пречиствателни станции и чак след пречистването си, отново се връщат в природата. Домашната пречиствателна станция е съществено умален вид на тези големи пречиствателни станции. Тя е създадена за места където липсва централна канализация за да е възможно пречистването на водите от всяко индивидуално домакинство.

През последните години всички нови къщи се строят като към проекта е включена малка пречиствателна станция. За повечето съвременни домакинства пречиствателната станция е задължителен елемент от дома, така както са пералнята и  миялната машина. Все повече хора разбират, че дори е по-разумно  да се инвестира в пречиствателна станция, отколкото  ежемесечните, а понякога и ежеседмични разходи за изпомпване на изгребна яма.

Съвременният човек използва много повече вода и тази вода има нужда от пречистване преди да се върне отново в природата. Такъв трябва да бъде екологичния начин на мислене и само по този начин природата и в частност водните източници биха могли да бъдат съхранени.

Когато замърсената вода премине през една пречиствателна станция , тя бива пречистена по биологичен способ чрез екологична технология. Съществуват съвременни технологии за пречистване, каквато е например, технология Био Клинър на чешката фирма Енви пур, при която  в пречистването участват само аеробни микроорганизми  и не се натрупва утайка. При такива пречиствателни станции не се налага изпомпване и почистване на утайки и тяхната поддръжка е лесна и минимална.

В подобни случаи инвестицията в пречиствателна станция е многократно по-изгодна, отколкото всяка друга алтернатива.

Българската фирма Ейч Джи Енд Сонс в продължение на 17 години доставя в България аеробни пречиствателни станции с технология Био Клинър. Тези пречиствателни станции за отпадъчни води са се доказали вече във времето и са на-предпочитани не само в България, но и в цяла Европа и Азия. На фирменият сайт на Ейч Джи Енд Сонс   https://hg-sons.com/  са публикувани стотици снимки и видеоклипове, които доказват ефективността и качествата на тези пречиствателни станции като най-предпочитани съоръжения от този тип.

 

 












Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95731
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930