Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 09:30 - Новите пречиствателни станции трябва да бъдат с модерна технология
Автор: preschistvatelni Категория: Технологии   
Прочетен: 871 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


Когато се говори за пречистване на отпадъчни води и новите технологии, които непрекъснато се усъвършенстват, трябва да се има предвид, че съществуват някои основни изисквания, които Европейската комисия е одобрила. Става въпрос за параметри на пречистване на отпадъчните води, които трябва да се спазват стриктно при избора на технология и проектиране на новите пречиствателни станции.

 Във връзка с това се очаква да бъде променена наредбата за тяхното проектиране така, че проектантите да се съобразяват с определените граници на тези параметри, а не както е било до сега само с технически параметри и изисквания.

 Предстои да се строят нови пречиствателни станции, които задължително трябва да отговарят на изискванията на Европейската комисия. На тези параметри трябва да отговарят и 
локалните пречиствателни станции, които стават все по-популярни в малките населени места и районите без централна канализация.

 Безспорно в България съществува сериозен дефицит на пречиствателни станции, а тези които имаме трябва да бъдат модернизирани за да отговорят на новите изисквания. С промяната в наредбата ще се даде възможност за внедряване на нови, доказали се в останалите европейски държави технологии.

 Липсата на кадри в този сектор е един от сериозните проблеми, с които се сблъсква държавата. Пречистването на отпадъчни води и самата технология са много специфична наука и строителството на такива съоръжения изисква сериозна квалификация за да се постигнат желаните резултати. За съжаление българските университети подготвят недостатъчно кадри в това отношение и това е сериозен проблем, който предстои да бъде решаван. Съществува недостиг на обучени кадри дори и за построените пречиствателни станции.

  За да бъдем достоен член на Европейският съюз е нужно да отговорим на всички изисквания и да построим модерни пречиствателни станции с нови технологии на пречистване, които да запазят красивата природа на България.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95417
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031