Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2015 10:14 - Чешката технология BIO CLEANER® - лидер в пречистването на битови отпадъчни води
Автор: preschistvatelni Категория: Технологии   
Прочетен: 1800 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.06.2015 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image



Локалните пречиствателни станции навлязоха сериозно в бита и вече няма новопостроена къща, която да не е с пречиствателна станция. Това се налага от повишеното потребление на вода  при  съвременния начин на живот и удобството, което тези съоръжения осигуряват. Повишеното търсене на този тип домашни пречиствателни станции наложи и доста голямо предлагане, но в желанието си да отговорят на търсенето , често търговците не са съвсем наясно с това, което предлагат. В много случаи те гледат на този тип съоръжения като на обикновени битови уреди, които работят на един и същ принцип – биологично пречистване и така понякога несъзнателно заблуждават потребителите.

Макар  и  на външен вид еднакви, локалните пречиствателни станции са доста различни по отношение на инсталираната в тях технология и микробиологията  й. Обикновено в биологичното пречистване участват микроорганизми, които хранейки се със  субстанциите в замърсените води, ги пречистват.  Факт е обаче, че микроорганизмите са стотици милиони и са доста различни, а точно в това се състои и разликата между различните технологии. Така ако сте учили медицина, биология или микробиология е лесно, четейки описанията на технологията да прецените коя е най-добрата и да направите избор на съоръжение, което после няма да Ви създава проблеми. Ако обаче нямате познания в тези области съществува риск да бъдете заблудени. Имайки предвид, че този тип съоръжения се поставят обикновено като се вкопават в земята, то подмяната им при грешен избор е доста неприятно начинание.

Много са примерите на поставени некачествени пречиствателни съоръжения, понякога дори с неясен произход, които се налага да бъдат вадени и подменяни още на 2-рата, 3-тата година.  Опитите да бъдат копирани  съоръженията на водещи Европейски производители от самоуки ентусиасти са неуспешни, защото реално резултатът е прилики във външния вид, но не и в технологията. Технологията в повечето случаи не може да се копира, защото е резултат на дългогодишни разработки на микробиолози и е защитена с патент.

Трябва да се има предвид и това, че именно поради специфичността на всяка технология и микроорганизмите, участващи в нея не без значение има и географското положение и климата. И ако една технология е доста добра при една географска ширина и надморска височина, то  при друга е възможно да не дава толкова добри показатели. Затова когато се говори за най-добра технология  и сполучливо пречиствателно съоръжение е добре да се има предвид кои са пречиствателните станции, чиято технология се е доказала вече на съответния климат.

За България технологията, която доказа своята ефективност и качества при пречистването на битови отпадни води  през последните 10 години, безспорно е чешката технология BIO CLEANER®  .  Не случайно пречиствателните станции на чешкия производител Envi-pur с технология BIO CLEANER®   са най-търсени и купувани в България.

 image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95142
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031