Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 10:59 - Информация за малките пречиствателни станции – качество и екологичност
Автор: preschistvatelni Категория: Технологии   
Прочетен: 1099 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.02.2023 19:52


image

Малките индивидуални пречиствателни станции добиват все по-голяма популярност и доказват своята ефективност и практичност във времето.  Те са лесни за монтиране, дават известна независимост на собствениците, а инвестицията е значително по-малка от включването към централна канализация  и много бързо се възвръщат. 

Почти няма вече къща, която е новопостроена, към която да няма индивидуална пречиствателна станция, а и  дори реновираните се сдобиват с такава. Причината е и в това, че използваните в миналото септични ями вече не са разрешени, а изгребните резервоари  се пълнят бързо, а изпомпването им е свързано с  доста големи  разходи и неприятни емоции.

Тука трябва да се отбележи обаче, че не бива да се бъркат пречиствателните станции със септични резервоари, защото много хора не са наясно и често не правят голяма разлика или пък биват подвеждани от некомпетентни търговци.

Септичният резервоар често външно доста наподобява пречиствателна станция, но само външно. Фактически той е просто резервоар  с утаители и  в зависимо от капацитета му, задължително се изпомпва със специализирана машина, а съдържанието му се излива в градска пречиствателна станция, където се подлага на сериозна обработка и пречистване.

Малката индивидуална пречиствателна станция е едно модерно съоръжение, което представлява умален вид на голяма пречиствателна станция и тъй като е индивидуално, ефектиността му е много по-голяма. Така всяко едно домакинство, което има малка пречиствателна станция прави значителни икономии на средства и същевременно се радва на удобство, което в миналото е било непознато. Водата, която излиза от пречиствателната станция е пречистена до степен, че може да бъде отново използвана за поливане или други подобни нужди и същевременно няма опасност за замърсяване на близкия кладенец или подпочвените води и създаване на предпоставки за болести както на хората, така и на животните. Всички знаем, че използваните в миналото септични ями са били сред основните причини за разпространението на цели пандемии от хепатит, холера, коремен тиф и др. Именно затова те са забранени отдавна със закон  както в целия Европейски съюз, така и в България.

В малката индивидуална пречиствателна станция отпадните води от домакинството( бани, тоалетни, миялни машини, перални машини, препаратите използвани в домакинството и др), се пречистват на биологичен принцип. В процеса на пречистване участват микроорганизми, които са част от нормалната човешка флора и имат способността да се хранят (при допълнително създадени условия в съоръжението) с  частиците в отпадъчните води. Така водите се пречистват и отново могат да се изхвърлят в природата (реки, дерета, езера и др) или да бъдат използвани отново. Технологията на пречистване е доста сложен микробиологичен процес, до който учените са достигнали след много изпитания и разработки.

Някои от компаниите, които произвеждат малки пречиствателни станции имат собствени научни екипи, разработващи и усъвършенстващи технологията на пречистване.  Такава компания е чешката  Envi pur, която е със сериозни традиции и постижения в сферата на пречистването на отпадъчни води и вече е патентовала своя собствена технология - технология  BioCleaner®.

Технология  BioCleaner® се доказа  през последното десетилетие, че е най-добрата и усъвършенствана технология на биологично пречистване на отпадъчни води и чешката фирма Envi pur  я е сертифицирала и патентовала вече на три континента.  В България чешката компания също има представител и това е фирма HG & Sons ,  която е получила сертификат за компетентност относно  всичко свързано с внос, доставка, монтаж и настройки на пречиствателни станции  BioCleaner®  до българския клиент.

Подробности относно технологията на пречистване, ефективност и  какво отличава пречиствателните станции Envi pur с технология BioCleaner®, могат да се прочетат подробно ТУК:  https://hg-sons.com/

 

 













Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95680
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930