Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 11:11 - Как да решим проблема с отпадните води на новият ни дом
Автор: preschistvatelni Категория: Регионални   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
1




image


Животът в еднофамилна къща става все по-желан и всеки, който може да си го позволи се захваща със строежа на нов дом с двор и градинка. Като всяко нещо обаче и къщата си има своите предимства и недостатъци. За да построиш къща е нужно преди всичко да имаш парцел, а тези, които се предлагат често са без канализация или доста далеч от нея. Дори и да има някаква възможност за включване към централна канализация, тя коства много нерви и огромни средства и така се превръща в един от основните проблеми на бъдещите собственици на къща с градинка.
  И все пак има решение, което е много удачно и дори дава една приятна независимост от ВИК дружествата. Това е поставянето на индивидуална малка пречиствателна станция.
Тези чудесни съоръжения са най-рационалното решение в повечето случаи и много хора вече разбраха  за удобството, което създават.
Те представляват умален вид на големите градски пречиствателни станции за отпадъчни води, при които технологията на пречистване е инсталирана в сравнително малък полипропиленов съд, който се вкопава недалеч от къщата в собствената градинка и на гравитачен принцип пречиства водите от домакинството. така всяка къща може да си има своя малка пречиствателна станция и да не е нужно да бъдем зависими от изпомпване на изгребни ями или да рискуваме септичната яма да замърси водата в кладенеца ни.

Пречистването на отпадните води в тези мини- пречиствателни станции е биологично като в процесът участват микроорганизми, хранещи се с отпадъците в замърсените води, които изхвърляме. В зависимост от типа на пречиствателната станция, технологията и производителя, тези микроорганизми могат или да се добавят под формата на прахчета, или да се използват микроорганизми, включващи се в самата човешка флора.
Технологията на пречистване е различна при различините съоръжения, но почти винаги битовите пречиствателни станции са с биологично пречистване, в което участват неболестотворни микроорганизми. Процесът на пречистване е сложен, но е революционно откритие на съвременните микробиолози и е едно чудесно решение когато домът, който строим е далеч от централна канализация. При по-новите технологии не се добавят никакви консумативи, а в пречистването участват микроорганизми, влизащи в състава на самите човешки екскременти.

Освен че са едно добро решение на проблема, индивидуалните домашни пречиствателни станции ни правят независими от монополистите и същевременно пестят много вода. За някои райони това е от огромно значение. Пречистената вода, която излиза от съоръжението е много подходяща за поливане на райграса в двора и на всякакви цветя и зеленчуци. С нея спокойно може да измием плочките на двора или колата си.

Все повече хора вече са наясно с предимствата на малките биологични пречиствателни станции и въпреки, че цените им все още не са достъпни за масовия потребител, всяка нова къща вече се строи с малка пречиствателна станция. По-съвременните съоръжения се изплащат много бързо, защото нямат почти никакви разходи, а решават веднъж и завинаги проблема с липса на централна канализация.







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95654
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930