Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2013 10:44 - Водата в природата и нейното опазване
Автор: preschistvatelni Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 11290 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2013 10:48


image



Човекът съществува благодарение на ценните ресурси, които черпи от природата . Водата е онази ценна течност без която животът е немислим, а от нейните качества и чистота зависи и качеството на нашият  живот.

В същото време с напредване на технологиите и  стремглавият прогрес на човечеството, потреблението на вода се е увеличило десетократно, особено през последното столетие.

Потребяваме, дори разхищаваме понякога доста безотговорно и малко се замисляме, че може да дойде ден, в който чистата вода да бъде лукс и това да влоши сериозно качеството на живот, към който сме привикнали. Често живеем  „днес и за мига“ като забравяме за онова „утре“, което неминуемо ще дойде и дори да не засегне нас, то ще засегне нашите деца.

Земята е красива и гостоприемна планета, но нейните ресурси не са неизчерпаеми и когато ги черпим безотговорно или замърсяваме природата, това няма как да не рекушира върху нас самите след време.

Водата е един от най-ценните ресурси на нашата планета и е природен феномен, който учените все още разгадават. И децата знаят че, без вода животът е немислим и тя съставлява огромна част от живите организми в природата, в това число и човека. За да го има този живот ,обаче е нужна чиста вода, защото другата алтернатива са болестите, които водят също до загиване на  живите организми.

В резултат на безотговорното потребление на човечеството и индустриална революция, чистата вода на планетата ни значително е намаляла и това налага сериозно да се замислим как да пестим водата и да я запазим чиста в природата.

Един от основните начини е да пречистваме водата, която потребяваме преди отново да я върнем в природата. Това е възможно вече и не е трудно, защото именно благодарение и на водата, техническия прогрес на човека е стигнал до сериозен връх в развитието си.  Разработени са вече редица технологии на пречистване, които са в състояние да пречистват до голяма степен водата, която ползваме и в домакинствата ни, и в индустрията.

 Огромна е ролята на чистата вода за живота на Земята  и не е тайна вече, че именно  водата е тази, от чиито качества зависи  и здравето на човека. През последните години някои изследвания са показали, че водата е най-ценното лекарство и именно от нея зависи дали ще бъдем здрави и колко дълго ще живеем.  Водата – това е самият живот.

Заговори се за жива и мъртва вода и даже за качества като -  памет, структура и разум  на водата. От нарушаването на тези качества на водата зависят и нейните свойства и влиянието й върху здравето на човека. Оказва се, че водата е безценна течност, която трябва да пазим и да ценим толкова колкото собствения си живот.  Дошло време да го осъзнаем!

Нужно е да ценим всяка капка чиста вода, да строим пречиствателни станции и да се отнасяме изключително отговорно към всички водни източници в природата, защото те са най-важният източник за нашият живот, а тяхната  чистотата  е единствената гаранция, че живота на нашата планета ще продължи да съществува.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: preschistvatelni
Категория: Технологии
Прочетен: 95699
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930